ŻYWNOŚĆ I PASZE

ŻYWNOŚĆ:

  • Obecność Salmonella spp. wg PN-EN ISO 6579-1:2017-04 (A).
  • Obecność Salmonella spp. wg PN-EN ISO 6579-1:2017-04 Schemat White’a-Kauffmanna-Le Minora:2007 (A).
  • (A).
  • Liczba Escherichia coli wg PN-ISO 16649-2:2004 (A).
  • Liczba Enterobacteriaceae wg PN-EN ISO 21528-2:2017-08 (A).Liczba Listeria monocytogenes wg PN-EN ISO 11290-2:2017-07 (A).
  • Obecność Campylobacter spp. wg PN-EN ISO 10272-1:2017-08 (A).
  • Liczba Campylobacter spp. wg PN-EN ISO 10272-2:2017-10 (A).
  • Liczba Pseudomonas spp. wg PN-EN ISO 13720:2010.
  • Liczba gronkowców koagulazo-dodatnich wg PN-EN ISO 6888-1:2001+A2:2018-10.
  • Badanie organoleptyczne wg PN-88/A-82062.

PASZE:

  • Obecność Salmonella spp. wg PN-EN ISO 6579-1:2017-04 (A).
  • Ogólna liczba drobnoustrojów wg PN-EN ISO 4833-1:2013-12+Ap1:2016-11 (A).
  • Liczba drożdży i pleśni wg PN-ISO 21527-2:2009 (A).
  • Obecność beztlenowych laseczek przetrwalnikujących wg PN-R-64791:1994 p. 3.3.4.1 (A).
  • Obecność beztlenowych laseczek przetrwalnikujących + identyfikacja (MALDI TOF).
  • Obecność kokcydiostatyków jonoforowych wg IB-24 wyd. 2 z dn. 13.03.2018.
  • Liczba Enterobacteriaceae wg PN-EN ISO 21528-2:2017-08.
  • Liczba Escherichia coli wg PN-ISO 16649-2:2004.
  • Obecność Listeria monocytogenes wg PN-EN ISO 11290-1:2017-07.
  • Inne – po uzgodnieniu z laboratorium.

WYMAZY ŚRODOWISKOWE:

  • Obecność Salmonella spp. wg PN-EN ISO 6579-1:2017-04 Schemat White’a-Kauffmanna-Le Minora:2007 (A).
  • Ogólna liczba drobnoustrojów wg PN-EN ISO 4833-1:2013-12+Ap1:2016-11 (A).
  • Liczba Enterobacteriaceae wg PN-EN ISO 21528-2:2017-08 (A).
  • Obecność Listeria monocytogenes wg PN-EN ISO 11290-1:2017-07 (A).
  • Obecność Campylobacter spp. wg PN-EN ISO 10272-1:2017-08.
  • Badanie czystości powietrza – metoda sedymentacyjna.
  • Liczba Escherichia coli wg PN-ISO 16649-2:2004.
  • Inne – po uzgodnieniu z laboratorium.

(A) – metoda akredytowana